dmau
public space design and research
_MG_2470.JPG

't Hol van Stout Konijn - Vlieland

A playground on Vlieland designed with the local children and Stout Konijn for Into the Great Wide Open Festival

speeltuin_vlieland_konijn.JPG

t’Hol van Stout Konijn

A playground on Vlieland created by the local children to celebrate the 10th anniversary of ITGWO.

To celebrate the 10th anniversary of the festival Into the Great Wide Open commissioned a project to design a playground with the local children and festival goers, the “Hol van Stout Konijn” the home of a cheeky much loved rabbit who was created over the years as part of the festivals children’s programme. A larger than life Stout Konijn play sculpture acts as the fulcrum of the play space, sitting on a tunnel hill the different play and chill out spaces revolve around this centre piece.

Project type: Playground design

Size: 1,300m2

Client: Into the Great Wide Open

Date: 2018-19

Collaborators: Stout Konijn, Stichting KDSO, Basisschool De Jutter

Team: Daryl Mulvihill

Budget: €52,500

playground opening vlieland.jpg

The co-creation process

The co-creation process was extensive and lots of fun! we held workshops at the school, we built a prototype playground during the 2018 festival. During the school workshops we discovered the wish to increase the age range of the existing playground and to make it more challenging for older children, 7+ while still maintaining place for the younger children. The new equipment responds to this making a more challenging playscape where the play elements respond to each other, their users and the surroundings. Planting will be completed in the autumn.

 
_MG_2377.jpg
play sculpture forest tower.jpg
_MG_2357.jpg
_MG_2371.jpg
_MG_2419.jpg

Location