dmau
public space design and research
FULL Four DEF.00_00_06_20.Still018.jpg

Bestemming Drachten

 

Bestemming Drachten

Vier films gemaakt in opdracht van TAAK. Wie werkt momenteel in opdracht van de gemeente Smallingerland aan vier eigentijdse stadsmarkeringen voor Drachten. Met bijzondere stadsmarkeringen in de openbare ruimte wil Drachten weer herkenbaar worden, en als bestemming onderscheidend en attractief.

TAAK schreef het kunstplan voor de stadsmarkeringen onder de titel Bestemming Drachten. Leidmotief in het plan is de metafoor van de reis. Als iets het aanzien van Drachten heeft bepaald, is het wel de enorme expansie die de stad in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw heeft meegemaakt. De komst van de maakindustrie sluit aan op het centrum van ambacht dat Drachten voorheen was. De kracht van Drachten ligt echter niet in de aandacht voor traditie en nostalgie naar vroegere tijden, maar juist in het creëren van nieuwe verwachtingen en mogelijkheden om gezamenlijk de toekomst van de stad vorm te geven.

In het najaar van 2017, en in 2018 tijdens Leeuwarden – Fryslân culturele hoofdstad zullen hier verschillende publieke evenementen plaatsvinden.

Op 2 maart 2017 werd het kunstplan gepresenteerd in de Sluisfabriek, in bijzijn van wethouder Marja Krans. Lees het volledige kunstplan op www.bestemmingdrachten.nl or op de website van TAAK